Forløb hos EEG Institute

Vi tilbyder træningsforløb i Aarhus og Hirtshals hos et af de mest erfarne teams af trænere i Danmark.

Find træner nær dig

Find en træner nær dig. Vi har uddannet dygtige og kompetente neurofeedbacktrænere i hele Danmark.

Hvordan foregår neurofeedback?

Neurofeedback foregår ved at man sidder behageligt i en stol og kigger på en skærm. I starten af sessionen sætter din træner et par små sensorer på hovedbunden. Disse sensorer kan måle den elektriske aktivitet i hjernen. Denne aktivitet bliver digitalt behandlet af en software, som styrer en animation på en skærm.

Personen der træner sidder og kigger på skærmen, hvor animationen påvirkes af hjerneaktiviteten fra sekund til sekund. Animationen påvirkes ved at billedestørrelse eller hastigheden i spillet forandres. Sammen med animationen vil der også være lyd via højtaler eller headset samt mulighed for taktil feedback, i form af en bamse eller pude som ryster i skiftende tempo.

Billede, lyd og taktil feedback fører information tilbage til hjernen om hvordan dens elektriske aktivitet arbejder her og nu. Denne aktivitet er et kritisk element i hjernens evne til selvregulering, og ved den rette udvælgelse og indstilling af udstyret, kan træningen målrettes forskellige udfordringer og lidelser.

Neurofeedback sessioner & forløb

En træningsession med neurofeedback varer ca. ½ time. Der afsættes ca. 1 time til hver gang, så der er tid til at snakke om hvordan du har haft det siden sidst. Træneren bruger din tilbagemelding til at tilrettelægge forløbet og justere træningen til din hjernes behov.

Inden forløbet startes vil du mødes med din træner, hvor i kort vil gennemgå dine udfordringer og eventuelt udfylde spørgeskemaer eller tests, som kan hjælpe din træner til bedst muligt at tilrettelægge et træningsforløb for dig – og din hjerne! God neurofeedback afhænger nemlig af at din træner kender dine udfordringer og hvordan du oplever dem i hverdagen.

Et træningsforløb med ILF-neurofeedback består af minimum 20 sessioner, typisk fordelt med 2-3 sessioner om ugen. 20 sessioner er det antal der skal til, før man kan forvente en varig effekt af træningen. Nogle kan have gavn af flere sessioner, alt afhængigt af de udfordringer man kommer med.

Spørg altid din kommende træner til råds, og afstem forventninger til hyppighed af træning, inden forløbet startes. Ved neurofeedback er det den regelmæssige træning som skaber resultaterne. Det er fordi neurofeedback er en læringsproces for hjernen.

Neurofeedback er en læringsproces som bygger på hjernens neuroplasticitet.

Neurofeedback er en læringsproces, hvor hjernen bruger den information den modtager om sig selv, til at optimere sin egen funktion. Vi udnytter hjernens neuroplastiske evne til at bygge nye forbindelser mellem neuroner.

Hvem kan træne neurofeedback?

Neurofeedback kan anvendes til en lang række tilstande og lidelser hos både både børn og voksne, uanset funktionsniveau. Det kan man, fordi hjernen lærer at regulere sig selv bedre – og det foregår ubevidst for den der sidder i stolen.

Neurofeedback er behageligt og meget motiverende. Selv de der har svært ved at sidde stille til hverdag, vil opleve at finde ro og afslapning når træningen igangsættes.

  • ADHD
  • Autisme
  • Migræne
  • Epilepsi
  • Smerter
  • Søvnforstyrrelser

  • Angst

  • PTSD

  • Depression

  • Stress

  • Misbrug

Lad os hjælpe dig

Kontakt os her

Lad os hjælpe dig

Kontakt os her