Vi mindes Susan Othmer

Susan Othmer, grundlægger og udvikler af Othmer-metoden, er gået bort efter et længere sygdomsforløb

Sue, som hun blev kaldt i daglig tale, blev 79 år gammel.

Sue var en drivkraft uden sammenligning, i udviklingen af neurofeedback. Sues vedholdende dedikation til at gøre en forskel for sine medmennesker og hendes dybt kompromisløse nytænkning har for altid sat sit præg på neurofeedback som vi kender det.

Othmer-metoden er meget mere end en indsats til mennesker der har det svært. Det er en tilgang og filosofi om hvordan man bedst ser det enkelte menneske. For Sue måtte man møde den enkelte i deres eget udgangspunkt, og aldrig måtte teorien vægte højere end den enkeltes oplevelse. Med dette menneskesyn var Sue med til at udvikle en neurofeedback-metode som kan både rumme og gavne alle.

Sue og Sigfried har siden 80’erne arbejdet med udviklingen af endnu mere effektiv neurofeedback. Altid nytænkende, har de sammen skubbet grænser og hjulpet mennesker før videnskaben kunne forklare mekanismerne. De viste gang på gang hvor fantastisk den menneskelige hjerne er, med dens evne til at optimere sin egen arbejdsgang, blot den gives de rigtige forudsætninger.

Sue og Siegfrieds tilgang har været eksplorativ og empirisk. De har prøvet sig frem, og set hvad der virkede. I stedet for at vente på at neurologiske hypoteser blev testet i et laboratorie. De har gjort en forskel, og ladet forklaringerne følge efter. Det kan vi i dag takke dem for, da det fordrer en dristig tilgang og mod til at være nyskabende og gøre en positiv forskel i verden.

Vi er dybt taknemmelige for Sues arbejde, ikke blot som neurofeedbacktræner, men som menneske.

Ser vi mod hele feltet, neurofeedback, har Sue været en af de mest nytænkende og nyskabende drivkræfter i et hastigt udviklende felt. Var det ikke for Sue, stod vi ikke hvor vi gør i dag.

Vores tanker går til Siegfried, Kurt og resten af familien.

 

Læs Siegfrieds egne ord her: EEGInfo news

8964
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System