Neurofeedback og Dravet syndrom

Vi er meget stolte over at kunne præsentere den første publicering om neurofeedback ved epilepsi-lidelsen, Dravet syndrom.

"Jeg er meget tilfreds med at Othmer-metoden viser sin berettigelse gennem publiceringen af denne artikel." Udtaler vores egen speciallæge i psykiatri, Henning Laugesen, som sammen med forsker Casper Schmidt, Ph.D. fra Aalborg Universitet har fået publiceret artiklen "Infra-low frequency neurofeedback training in Dravet syndrome: a case study" i journalen Epilepsy and Behavior Reports.

Artiklen beskriver de slående resultater af neurofeedbacktræning hos en 8-årig pige med Dravet syndrom. Over en periode på 2,5 år hvor medicin ikke er blevet justeret, udviste pigen reduktion i antallet og sværhedsgraden af epileptiske anfald samt positiv udvikling på motoriske og intellektuelle evner. Effekten af neurofeedback er værd at bemærke, fordi de epileptiske anfald ved Dravet syndrom er svære at behandle, og forløbet med lidelsen medfører tilbagegang i den neurologiske udvikling. En tilbagegang som altså er modarbejdet ved træningen.

Det er første gang resultater af neurofeedback ved Dravet er blevet publiceret. Historien bag neurofeedback og epilepsi går dog langt tilbage, da epilepsi er den første lidelse neurofeedback viste klinisk effekt ved, allerede tilbage i 1970'erne.

Find den nye forskningsartikel nedenfor.

Neurofeedback og Dravet syndrom

9078
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System