Neurofeedback træner hjernen

Neurofeedback efter Othmer-metoden

EEGInstitute.dk kan som partner i EEG Info / BEE Medic trække på en unik viden indenfor Neurofeedback efter Othmer metoden.  EEG Info er stiftet i USA af Susan og Siegfried Othmer og er en af de førende udbydere af Neurofeedback med mere end 25 års erfaring.

Neurofeedback er en metode til at træne et af de vigtigste organer vi har, nemlig hjernen

Neurofeedback giver hjernen indblik i sin egen aktivitet, med det formål at forbedre selvregulering. På den måde kan neurofeedback træne hjernen til bedre funktion, hvilket kan gavne mennesker med lidelser og udfordringer, som har rod i hjerne og centralnervesystem.

Neurofeedback har været under udvikling i mere end 60 år og kan påvirke mange forskellige dysfunktionelle tilstande i hjernen. Der findes i dag meget højtudviklet velfærdsteknologisk udstyr som anvendes til træningen.

Træningen er ikke-kravstillende, non-verbal og non-invasiv. Neurofeedback er behageligt og tilgængeligt for alle aldre og uanset lidelse eller udfordring.

I EEGInstitute arbejder vi med og uddanner i Othmer-metoden, en udbredt tilgang som anvender den specifikke type af neurofeedback, som kaldes Infra-Low Frequency (ILF) neurofeedback. Denne metode er udviklet gennem mere end 30 år og er klinisk velprøvet verden over.

Se også andre informative videoer omkring neurofeedback på vores Youtube-kanal.

Hvordan foregår træningen

Træningen foregår ved, at små sensorer fastgøres på hovedbunden ved hjælp af en kontakt creme. Disse sensorer måler den elektriske aktivitet fre hjernen, som via en forstærker overføres til en computer. Herfra vises på skærmen, via et computerspil eller ved afspilning af film, et spejlbillede af hjernens aktivitet. Hjernen forstår dette spejlbillede på det ubevidste plan og kan anvende informationen til at regulere sin egen aktivitet. Dette sker på samme måde som når man, på gaden spejler sig i et butiksvindue og korrigerer sin holdning eller sin påklædning helt ubevidst. En træningssession varer ca 1/2 time. Der skal afsættes ca. 1 time til hver træning, så der er tid til at tale om, hvordan det går både før og efter træningen. For at målrette træningen startes forløbet med en samtale. Her udfyldes et spørgeskema om, hvordan den enkeltes udfordringer opleves og derfra sammensættes et træningsforløb med Neurofeedback, der passer til den enkelte.

Hvor lang tid varer et træningsforløb

Der er stor forskel på hvor lang tid der går, før den enkelte mærker forandring. Det afhænger i høj grad af hvor store belastninger, der er tale om. Når den enkelte oplever en begyndende forandring, er det vigtigt at forandringen stabiliseres gennem fortsat træning.  Det kræver lidt tålmodighed, og det giver ikke mening at starte et  træningsforløb, uden at der er den bedste mulighed for, at der opnås en mærkbar effekt. Det kræver minimum 20 træninger. Hvor der er tale om alvorlige og indgribende belastninger, vil det ofte være nødvendigt med flere træninger for at stabilisere forandringen. For at opnå den ønskede effekt er det nødvendigt at træne flere gange om ugen de første uger. Herefter er det individuelt hvor ofte der trænes.

Hvad kan der opnås med  Neurofeedback

Mange psykiske og fysiske tilstande har udgangspunkt i hjernens funktion. Med Neurofeedback kan symptomerne på en del belastninger mindskes betydeligt. Der er påvist gode resultater i forhold til bl.a. angst, depression, stress, misbrug, migræne, ADHD, autisme, PTSD, søvnproblemer m.m.

Træningsforløb hos os

EEGInstitute.dk tilbyder også træningsforløb, fra vores afdeling og klinik i Aarhus.

Læs mere

Se video omkring: Hvad er neurofeedback og fremtiden for Neurofeedback.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System